Олімпійські кільця

Олена Петрова

Олена Петрова

…And iPhone & iPad friendly too!

 Срібна призерка Олімпійських ігор. Багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу з біатлону.

Володимир Голубничий

Володимир Голубничий

Дворазовий олімпійський чемпіон по спортивній ходьбі.

Лілія Єфремова-Вайгіна

Лілія Єфремова-Вайгіна

Tagline

Бронзовий призер олімпійських ігор по біатлону.

Леонід Жаботинський

Леонід Жаботинський

Tagline

Дворазовий олімпійський чемпіон в важкій атлетиці.

Володимир Куц

Володимир Куц

Tagline

Дворазовий олімпійський чемпіон з легкої атлетики. Дворазовий рекордсмен світу на 5 та 10км. 

Олександр Кириченко

Олександр Кириченко

Tagline

Чемпіон олімпійських ігор з велотреку.

Олександр Шапаренко

Олександр Шапаренко

Tagline

Дворазовий олімпійський чемпіон з веслування на байдарці. Заслужений майстер спорту СССР.

Михайло Маміашвілі

Михайло Маміашвілі

Tagline

Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби.

Микола Смага

Микола Смага

Tagline

Бронзовий призер Олімпійських ігор в Мехіко по спортивній ходьбі.

Олександр Феденко

Олександр Феденко

Tagline

Срібний призер 27-х олімпійських ігор з шосейних велогонок.

Валентина Семеренко

Валентина Семеренко

Tagline

Олімпійська чемпіонка з біатлону. Сочі 2014.

Віта Семеренко

Віта Семеренко

Tagline

Чемпіонка та бронзова призерка Олімпійських ігор у Сочі 2014. (біатлон)

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Наші партнери

ПСП "КОМИШАНСЬКЕ"

Розповісти друзям

facebook  інста

Пошук по сайту

Новини

Спортивна особистість Сумщини 2012.

sport-lichnost-goda2012

20 березня в актовій залі Сумського державного університету спортивна еліта регіону отримала відзнаки обласного громадського рейтингу «Спортивна особистість Сумщини» за підсумками 2012 року.

Найкращих у спортивній галузі визначали провідні спеціалісти, члени громадської ради при облдержадміністрації, представники обласного відділення Національного олімпійського комітету, журналісти шляхом голосування.

Минулий рік був дуже насиченим на спортивні події і спортивні перемоги. Сумчани довели, що вміють перемагати і на футбольних полях, і на лижних доріжках, і на боксерських рингах. Найяскравішими спортивними подіями року стали: участь чотирьох представників Сумщини у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні та здобуття Тарасом Шелестюком бронзової олімпійської нагороди з боксу; перемога команди Сумської загальноосвітньої школи №18 у Національному Кубку шкільного футболу Євро-2012; вихід команди ПФК «Суми» до першої ліги чемпіонату України з футболу та успішний її виступ.

Привітати спортсменів прийшли голова обласної ради Геннадій Михайленко, голова Сумського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена Петрова, начальник управління з питань фізичної культури та спорту при облдержадміністрації Олександр Стрельченко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олександр ЦУПРО,  начальник відділу у справах сім‘ ї, молоді та спорту Сумської міської ради Віра Мотречко, ректор СумДУ Анатолій Васильєв та інші поважні гості.

Номінація «Краща спортсменка з олімпійських видів спорту» підкорилася магістранткам факультету іноземної філології та соціальних комунікацій. Третє місце посіла переможниця чемпіонату Європи з біатлону у складі естафетної команди Валентина Семеренко. Друга позиція – у лідера чемпіонату світу з вільної боротьби, учасниці Олімпійських ігор у Лондоні Катерини Бурмістрової. Першість  рейтингу завоювала срібна призерка чемпіонату світу з біатлону, переможниця чемпіонату Європи у складі естафетної команди Віта Семеренко.

Найкращим спортсменом з олімпійських видів спорту визнано магістранта факультету ІФСК, бронзового призера Олімпійських ігор у Лондоні СумДУ Тараса Шелестюка. За цей успіх його тренер Володимир Вінников удостоєний першого місця в номінації «Кращий тренер з олімпійських видів спорту».

Студентка факультету економіки та менеджменту, представниця обласної асоціації Госоку рю карате Олександра Лозова здобула нагороду третього ґатунку в номінації «Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту», а її тренер Анатолій Лозовий став другим у відповідній номінації.

Кращою спортсменкою з не олімпійських видів спорту» – чемпіонка світу та Європи з панкратіону Вікторія Синявіна.

«Кращим спортсменом з не олімпійських видів спорту» – дворазовий чемпіон світу з панкратіону, срібний призер чемпіонату Європи Олександр Висоцький.

«Кращим тренером молодих спортсменів з олімпійських та не олімпійських видів спорту» – тренер-викладач з біатлону обласної ДЮСШ «Динамо» Василь Крот.

«Кращим тренером з не олімпійських видів спорту» – тренер з панкратіону СДПУ ім.А.С.Макаренка, Заслужений тренер України Сергій Чередніченко.

«Кращим молодим спортсменом з олімпійських видів спорту» – Юлія Журавок, яка виборола І місце в естафетній гонці на чемпіонаті світу з біатлону серед дівчат.

«Кращим молодим спортсменом з не олімпійських видів спорту» – чемпіон світу з карате-до Андрій Панченко. 

«Кращим вчителем фізичної культури» став вчитель Сумської загальноосвітньої школи №18 Володимир Кленишев за підготовку команди школи у Національному Кубку шкільного футболу Євро-2012.

У номінації «Сильні духом» переможницею стала чемпіонка світу серед спортсменів з вадами слуху Анна Шостак.

«Кращою командою з ігрових видів спорту» були визнані чемпіонки України з хокею на траві, срібні призерки Кубку Європейських чемпіонатів з індорхокею – спортсменки Муніципального спортивного клубу «Сумчанка». Тренер Світлана Макаєва.

sport-lichnost-goda2012-14

Також за високі досягнення у спорті кубком Міністерства освіти і науки за зайняте ІІ місце у Всеукраїнському спортивному рейтингу серед національних, класичних та технічних університетів нагороджено Сумський державний університет. Кубок ректору Анатолію Васильєву вручив голова обласної ради Геннадій Михайленко.

Футзальный клуб «СумДУ» посів друге місце в номінації «Краща команда з ігрових видів спорту».

Голова Сумського обласного відділення Національного Олімпійського комітету Олена Петрова висловила вдячність усім спортсменам, які своїми визначними перемогами прославляють наш регіон на всеукраїнському та світовому рівнях і побажала подальших успіхів.

Також, цей спортивний захід не обійшовся без виступу талановитої молоді, яка розважала гостей своїм співом, спортивними танцями, акробатичними номерами.

 


 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Міжнародні новини