Олімпійські кільця

Олена Петрова

Олена Петрова

…And iPhone & iPad friendly too!

 Срібна призерка Олімпійських ігор. Багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу з біатлону.

Володимир Голубничий

Володимир Голубничий

Дворазовий олімпійський чемпіон по спортивній ходьбі.

Лілія Єфремова-Вайгіна

Лілія Єфремова-Вайгіна

Tagline

Бронзовий призер олімпійських ігор по біатлону.

Леонід Жаботинський

Леонід Жаботинський

Tagline

Дворазовий олімпійський чемпіон в важкій атлетиці.

Володимир Куц

Володимир Куц

Tagline

Дворазовий олімпійський чемпіон з легкої атлетики. Дворазовий рекордсмен світу на 5 та 10км. 

Олександр Кириченко

Олександр Кириченко

Tagline

Чемпіон олімпійських ігор з велотреку.

Олександр Шапаренко

Олександр Шапаренко

Tagline

Дворазовий олімпійський чемпіон з веслування на байдарці. Заслужений майстер спорту СССР.

Михайло Маміашвілі

Михайло Маміашвілі

Tagline

Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби.

Микола Смага

Микола Смага

Tagline

Бронзовий призер Олімпійських ігор в Мехіко по спортивній ходьбі.

Олександр Феденко

Олександр Феденко

Tagline

Срібний призер 27-х олімпійських ігор з шосейних велогонок.

Валентина Семеренко

Валентина Семеренко

Tagline

Олімпійська чемпіонка з біатлону. Сочі 2014.

Віта Семеренко

Віта Семеренко

Tagline

Чемпіонка та бронзова призерка Олімпійських ігор у Сочі 2014. (біатлон)

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Наші партнери

ПСП "КОМИШАНСЬКЕ"

Розповісти друзям

facebook  інста

Пошук по сайту

Новини

Згадаємо разом непростий рік 2022

2023 звіт 1

Відділення НОК України в Сумській області створено 20 грудня 2001 року, а з 2011 року вже одинадцять років поспіль його очолює українська біатлоністка, Заслужений майстер спорту України, срібна призерка Зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано – Олена ПЕТРОВА.

Принциповий, працелюбний, відповідальний керівник. При проведенні різноманітних спортивно-масових заходів, організовує їх не для «галочки», а нестандартно, творчо, з родзинкою. Аби вони ставали спражнім святом для учасників, запам’ятовувалися на багато-багато років.

А розпочався наш робочий рік з Чемпіонату Сумської області з біатлону серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат на призи срібної призерки Олімпійських ігор в Нагано ЗМСУ О.Петрової, який проходить під патронатом національного олімпійського комітету України. Далі підняттям державного прапору України та олімпійського прапору на честь старту 24 зимових Олімпійських Ігор, які проходили у місті Пекін. Серед 45 спортсменів, які представляли нашу державу, було 8 представників Сумщини! Тому під час церемонії відкриття чемпіонату міста Суми з біатлону, сум’яни висловили свою підтримку, віру в наших спортсменів, побажали Українській олімпійській збірній успіхів та впевненості в своїх силах.

А вже 18 лютого на Сумщині святкували олімпійське срібло Олександра Абраменко! Сумське відділення НОК провело церемонію «Свято олімпійського прапору». Героями заходу стали юні вихованці Сумської ліги фігурного катання.

Далі – наша біль!!! У зв’язку з широкомаштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, вторгненням її збройних сил на територію нашої держави 24 лютого 2022 року, постійними ракетними обстрілами та окупацією нашої області, з метою збереження життя учасників заходів ми були змушені призупинити наше спортивне життя. З перших днів війни голова відділення Петрова Олена Юріївна записалась у територіальну оборону міста Суми, допомагала в патрулюванні та охороні міста. Організаційна робота працівників та членів відділення з розгрузки гуманітарної допомоги у штабах міста Суми. Олена Петрова особисто приймала участь у плетінні маскувальних сіток, забезпечувала продуктами харчування людей, які їх потребують, допомагала літнім людям в евакуації до бомбосховищ під час повітряних тривог. Також була тісна співпраця з медичним центром Медея на чолі з лікарем-терапевтом вищої категорії Медичного центру Книш Марина. Члени відділення Національного олімпійського комітету України в Сумській області приймали участь у здачі компонентів крові на потреби ЗСУ.

2023 звіт 10

2023 звіт 11

І вже через два місяці після звільнення нашої області ми активно продовжили свою справу.

31 травня відбувся перший захід до Дня захисту дітей, в якому наше відділення разом з працівниками національної поліції, рятувальниками, кінологами, військовими та працівниками спорт комплексу "Динамо", привітали молодих спортсменів з прийдешнім святом та провели майстер-класи з різних сфер діяльності. Діти мали змогу роздивитися зброю, рятувальні інструменти та пройти майстер-клас з надання першої медичної допомоги, військові розповіли про небезпечні предмети і правила поведінки при їх виявленні.

2023 звіт 2

1 червня на території Сумського національного аграрного університету відбувся благодійний захід «Захисти дитину - збережи майбутнє». Цього дня для всіх діточок відбулись танцювальні флешмоби, фото з чемпіонами кінологічних змагань, танцювальні майстер-класи від Любченка Андрія. Аніматори, аквагрим, майстер-класи з флористики, цікаві вікторини та ігри, фотографування діток з героями із мультфільмів, загадки та розіграш призів - це все подарувало радість та веселощі малечі.

2023 звіт 9

Олімпійський день стартував 23 червня і тривав до 12 липня. За цей проміжок часу вдалося відвідати 8 гуртків юних спортсменів та школярів міста Суми. Діти брали активну участь у естафетах, показували свою майстерність та жагу до перемоги. Наприкінці заходу всі учасники були нагороджені призами від НОК України.

2023 звіт 3

2023 звіт 7

У рамках Олімпійського уроку було проведено спортивні естафети «Веселі старти» серед учнів середніх класів, в яких хлопці та дівчата випробували свої сили, змагалися у спритності та витривалості. Учасниками спортивного свята стали збірні команди учнів 5-6 класів. Під час зустрічі Олена Петрова розповідала учням про свій шлях у світ спорту, особливості тренувань, участь у різноманітних змаганнях та досягнуті спортивні вершини.

2023 звіт 5

Не можемо не згадати спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді «OlympicLab» та один з його модулів «Чат з чемпіоном та лідерські навички». На початку заходу спортсмени провели невелику розминку, після чого відбулася бесіда між чемпіонами та дітьми і вихованцями спортивної школи. Юні спортсмени мали нагоду поспілкуватися с Олімпійцями, багаторазовими чемпіонами, рекордсменами України та поставили питання, які найбільше їх цікавили, призери поділилися своїми спогадами, чудовими моментами з життя та спортивної кар'єри.

2023 звіт 8

2023 звіт 4

З нагоди старту 16 літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який проходив у Банській Бистриці (Словаччина), влаштували свято підняття прапорів. Наші юні спортсмени підготували малюнок для спортсменів зі Словаччини, на якому діточки залишили відбитки своїх долонь та побажали нашим олімпійцям перемог, медалей найвищого Ґатунку, міцного здоров'я та незламної сили духу!

До святкування Європейського тижня спорту відділення НОК України в Сумській області в спортивному залі «Динамо» реалізував Всеукраїнський проект серед дітей та молоді «DO like OLYMPIANS». На святкування заходу зібрались спортсмени міста, а саме: баскетболісти, хокеїсти, плавці, дзюдоїсти. Спортсмени розпочали активний день з Олімпійської розминки під музичний супровід, до якої долучилися чемпіони та призери спортивних змагань: МСМК з легкої атлетики, бронзова чемпіонка світу зі спортивної ходьби на 50 км, - Людмила Шелест, МСУМК з лижних гонок, учасниця 3 олімпійських ігор - Тетяна Антипенко, МСУМК з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Бразилії,- Оксана Шкурат, рекордсмен України з естафетного бігу - Віталій Корж. Після запальної розминки учасники заходу перейшли до веселих естафет, які проводив майстер спорту України з легкої атлетики Юрій Штанов.

2023 звіт 6

Європейський тиждень спорту відбувся для учнів 1-го курсу Сумського центру Професійно-технічної освіти. Проект «Олімпійський урок» #BeActive у Сумах розпочався з історії та подорожі по сходинках історії Олімпійських ігор, згадали про розвиток олімпійського руху в Україні та видатних спортсменів Сумщини. Після чого студенти перейшли до вікторини, під час якої давали правильні відповіді на поставленні питання. Учасники уроку продемонстрували свої вміння з «Табати», під час якої зробили розминку поєднуючи із силовими вправами.

Під патронатом Національного олімпійського комітету України пройшли обласні змагання з біатлону присвячені пам’яті МСУМК Романа Звонкова. У програмі змагань були гонки на лижоролерах та крос по пересіченій місцевості.

З 22 по 25 листопада пройшли змагання 20 дитячого турніру з індорхокею«Сумська осінь», у яких брали участь хлопці та дівчата 2010-2011 років народження. Під час ігор, які проходили на двох майданчиках, збирали кошти на прилади нічного бачення для сумських хлопців із 47-ої штурмової бригади.

Рік був непростий, але нам під силу подолати всі виклики!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Міжнародні новини